Održana druga radionica na temu boljeg upravljanja vodnim resursima

U Kuršumliji je održana druga radionica u sklopu projekta “Ka unapredjenju lokalnih usluga u oblasti zivotne sredine i vodnih resursa u opstini Kuršumlija” koji se sprovodi u okviru programa Evropski PROGRES.

Aleksandar Maksimović, menadžer projekta je, uz uvodni pozdrav i zahvalnost svim učesnicima, istakao značaj ovog projekta i same saradnje nevladinih organizacija sa JKDP “Toplica” i opštinom Kuršumlija, koje su pružile neophodnu podršku i pomoć za sprovođenje istog. On je takođe predstavio ukratko i presek mogućih izvora finansiranja, na koje bi lokalni partneri mogli da se oslone u bliskoj budućnosti.

Zatim je ekspert za vode, prof. dr Ilija Brceski detaljno predstavio analizu stanja u sektoru voda u opštini Kuršumlija, kao i tendencije u sistemu vodosnabdevanja u gradskim i ruralnim područjima opštine. Dodatno je predstavljan i set mera za unapređenje postojećeg stanja, kako centralnog gradskog, tako i ruralnih-seoskih vodovoda na teritoriji opštine Kuršumlija.

Na kraju svog izlaganja, prof. Brceski je predstavio i akcioni plan sa konkretnim aktivnostima i ulogama svih aktera u cilju daljeg unapređenja upravljanja vodnim resursima u opštini Kuršumlija.

Ekspert za komunikacije, Miloš Ivanović je u svojoj prezentaciji izlozio proces informisanja šire javnosti, kroz konkretne primere. Dodatno je objasnio i proces pristupa informacijama od javnog značaja u sektoru životne sredine i voda.

Ovoj radionici su prisustvovali predstavnici Opštine Kuršumlija, JKDP ”Toplica”, mediji, NVO sektor, Kancelarije za mlade, kao i predstavnici mesnih zajednica.