Jačanja kapaciteta za pripremu i sprovođenje projekata koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije.

Kolašin, 13. – 16. novembar 2018. – Predstavnici 30 organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine učestvovali su na trening na temu Upravljanje projektnim ciklusom, u cilju jačanja kapaciteta za pripremu i sprovođenje projekata koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije. Tokom treninga, učesnici su imali priliku da saznaju više o dostupnim izvorima finansiranja, načinima konkurisanja, osnovnim elementima projekata, formulaciji i pripremi projekata i ostalim važnim pitanjima vezanim za povlačenje sredstava EU, kao i o pravilima i procedurama za sprovođenje projekata uključujući ugovorne obaveze, finansije, nabavke, komunikaciju i vidljivost, izveštavanje i drugo.

Obuka je deo projekta GEAR – Green Economy for Advanced Region (Zelena ekonomija za razvoj regiona), koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, BiH, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017, a realizuje FORS Montenegro u partnerstvu sa organizacijama Smart kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz BJR Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske.

Jedna od učesnica je bila i organizacija Centar za razvoj i saradnju regiona sa svojim predstavnikom Stefanom Mitrovićem.

Lista učesnika