CRSR pomogla najmlađima

U utorak 26. avgusta, NVO “Edukacioni centar” iz Leskovca u saradnji sa NVO “Centar za razvoj i saradnju regiona” iz Kuršumlije uz asistenciju američke organizacije “IRD”, donirala je humanitarnu pomoć koja je obuhatila školski pribor za kuršumlijske mališane predškolskog i školskog uzrasta.

Školsku 2014/2015 godinu pohađaće 124 prvaka, što je znatno manji broj nego ranijih godina. Ovom prilikom donirana je i ćebad za najugroženije stanovništo Kuršumlije.

Presednica Saveta za socijalnu zaštitu opštine Kuršumlija, Violeta Jakovljević istakla je ovom prilikom da je kompletna pomoć namenjena najugroženijoj kategoriji stanovništva u kuršumlijskoj opštini, a školski kompleti su podeljeni prvacima osnovnih škola “Miloje Zakić” i “Drinka Pavlović” kao i kuršumlijskim predškolcima u “Suncu” i “Čaroliji”. Neophodan pribor za početak školske godine dobiće i učenici u isturenim odeljenjima matičnih škola, naglašavajući da će u septembru mesecu biti sličnih akcija.

Predstavnik “Centra za razvoj i saradnju regiona” iz Kuršumlije, Stefan Mitrović ovom prilikom rekao je da je nakon aprilskih poplava koje su zadesile kuršumlijsku opštinu i brojne gradove u Srbiji uz pomoć američke organicacije “IRD” i rukovodstva opštine Kuršumlija, donirano 1.000 školskih paketa za najmlađe kuršumlijske predškolce, kao i 500 prekrivača, te da je dobijena donacija jedna u nizu aktivnosti koje se planiraju u narednom periodu.

Direktorka preškolske ustanove “Sunce” Gordana Nikolić, zahvalivši donatorima i lokalnoj samoupravi ukazala je na značaj donacije namenjene kuršumlijskim predškolcima.

Direktor OŠ “Drinka Pavlović” Radiša Nikić izjavio je da je sve spremno za početak nove školske godine, i poželeo srećan polazak svim kuršumlijskim prvacima.